16 marca, 2017


Przetwory VILLOWA SPIŻARNIA - od marca nowość w ofercie Villa Hoff Wellness&SPA.

Przetwory VILLOWA SPIŻARNIA przygotowywane są przez kucharzy Villa Hoff, pod czujnym okiem szefa Jacka Sawindy, który tradycyjne, polskie receptury wzbogacił o dodatkowe elementy i przyprawy, komponując tym samym potrawy o doskonałym, jedynym w swoim rodzaju, autorskim smaku. Proponowane dania bazują na lokalnie dostępnych i sprawdzonych produktach. Większość z nich przygotowywana jest z wysokiej jakości łososia atlantyckiego, dostarczanego z pobliskiej, ekologicznej hodowli Jurassic Salmon.Udowodnione jest, że dbając o zdrowie powinno się wprowadzić do swojego menu rybę – to pozwoli wzmocnić układ odpornościowy, serce oraz zadbać o figurę. Ryby są najbogatszym źródłem NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) - wystarczy zjeść ok. 80-90 g łososia aby dostarczyć organizmowi dzienną porcję kwasów omega 3. Zawierają w swoim składzie także cenne pierwiastki jak: jod, fosfor, potas, magnez oraz witaminy z grupy B.
Ekologiczna hodowla Jurassic Salmon jako pierwsza na świecie bazuje na krystalicznie czystej wodzie geotermalnej z epoki Jury, wydobywanej z głębokości 1225 m p.p.m. To dzięki niej uzyskuje się najlepszej jakości mięso o niepowtarzalnym smaku i właściwościach odżywczych. Bliskość hodowli gwarantuje świeżość ryby, co jest szczególnie ważne przy przygotowywaniu dań z nieprzetworzonego termicznie mięsa, jak: tatar, łosoś gravlax czy łosoś po rybacku.
Przetwory Villowa Spiżarnia dostępne są w Villa Hoff na śniadaniach i obiadokolacjach oraz w menu degustacyjnym Restauracji. Dla Gości chcących podzielić się tymi niesamowitymi smakami z najbliższymi przygotowaliśmy ofertę zakupu na wynos w opakowaniach, które gwarantują bezpieczne przechowywanie. Przetwory Villowa Spiżarnia to także doskonały pomysł na oryginalny prezent dla dbających o zdrowy tryb życia lub poszukiwaczy nowych smaków.
Zapraszamy na degustację  doskonałych pozycji m.in.: Łosoś gravlax, Łosoś po rybacku, Domowy paprykarz, Pasztet z dziczyzny, Domowe konfitury (różne smaki). VILLOWA SPIŻARNIA – zabierz smaki Villa Hoff Wellness&SPA do domu …

Villa Hoff to kameralne SPA zlokalizowane w Trzęsaczu nad morzem, w woj.zachodniopomorskim. Laureat wielu nagród, w tym Kulinarnego Pucharu Polski.
Szef Jacek Sawinda prowadzi kuchnię Villa Hoff od września 2016 r. Wcześniej przez niemal 15 lat związany był z hotelami SPA, pracując w cztero- oraz pięciogwiazdkowych hotelach. Swoją  karierę rozpoczął w  Hotelu Panorama w Szczecinie , pracował m.in. w hotelu Senator w Dźwirzynie, Havet Dźwirzyno czy Diva Kołobrzeg.
Jak sam mówi, praca w Villa Hoff Wellness&SPA jest dla niego nowym wyzwaniem w długoletniej karierze. „To doskonałe miejsce, doceniane przez Gości pod kątem obsługi oraz gastronomii. Moim celem jest usatysfakcjonowanie Gości serwowaną przeze mnie kuchnią” – opowiada.
Jacek Sawinda stworzył własną  kartę menu a’la carte, wprowadził na bufety dania typowo Wellness oraz pozycje według autorskich przepisów (w tym dostępne z logo Villowa Spiżarnia). O każde porze roku przygotowuje propozycje dań z sezonowo dostępnych produktów, a w planach ma jeszcze więcej…
Więcej o Jacku Sawindzie pod adresem: http://bit.ly/2n2dcaR

151297042115129704211512970421

informacja prasowa

 

Komentarze

    Brak komentarzy do tego wpisu.
     

    Następny / poprzedni artykuł

       «« Manor House SPA – hotel przyja(...)
    Nasze 20-lecie już wiosną!(...) »»