19 sierpnia, 2019


Gwiazdorska kuchnia w Gwieździe Morza w Władysławowie

Gwiazda Morza Resort SPA&SPORT od 1 maja jest otwarta dla Gości. Hotel położony u nasady Półwyspu Helskiego w Hallerowie – dzielnicy Władysławowa, historycznym, przedwojennym kąpielisku posiada pięć lokali gastronomicznych: restauracje N54, H12, Lobby Bbar oraz sezonowe punkty: Sky Bar i Beach Club Gwiazda Morza. Za koncepcją wszystkich restauracji stoi Arkadiusz Wejer, pasjonat, wizjoner mogący pochwalić się wieloma wyróżnieniami, nagrodami i pracą w wysokiej klasy restauracjach w Polsce.

W ofercie gastronomicznej Gwiazdy Morza Resort SPA&SPORT znajdują się dwie restauracje, dwa bary i Beach Club. Restauracja N54 to miejsce, gdzie autorskich dań Szefa Kuchni można skosztować na tarasie z pięknym widokiem na nadmorski las. Menu składa się z dań polskich głównie z regionu kaszubskiego, z którego pochodzi Szef Kuchni. Rozszerzeniem karty są dania z kuchni europejskiej. Produkty, których używają kucharze są starannie selekcjonowane i dostarczane od lokalnych producentów.

Druga restauracja - H12, która funkcjonuje niezależnie, jest przytulną restauracją a la carte z klimatem śródziemnomorskim. Oferta restauracji została dostosowana na potrzeby zarówno biznesowego lunchu, jak i niedzielnego obiadu z rodziną. W Restauracji H12 przygotowano wyjątkowe menu dla najmłodszych, szeroki wybór win, dania mięsne i rybne, klasyki w restauracyjnym wydaniu takie jak Burger GM, lekkie sałaty czy sycące zupy. Restauracyjne dania sporządzone zgodnie z najnowszymi technikami gotowania, sous-vide czy slow food, opierających się na filozofii kuchni wellness. 

Unikalna lokalizacja w sercu piaszczystej, władysławowskiej plaży Beach Clubu Gwiazdy Morza oferuje szybkie przekąski jak np. panini, sałatki, gofry, rozkoszować się nimi można w otoczeniu szumu fal i z widokiem na otwarte morze. Menu bazujące na lokalnych rybach, lekkie sałatki, sycące burgery czy letnie pozycje uzupełnią wakacyjny wypoczynek w niezapomniane doznania kulinarne.

Bogactwo morza

Propozycje kulinarne Resortu obfitują w świeże ryby, które są sprowadzane i podawane w zależności od pory roku. W restauracjach Gwiazdy Morza Resort SPA&SPORT można zjeść np. świeżego turbota bałtyckiego, śledzia w kaszubskim wydaniu, dorsza czy łososia w kilku odsłonach.

Ryby pozyskiwane są od lokalnych dostawców, głównie z okolic Władysławowa i Kołobrzegu, jednak z racji na międzynarodowego menu jakie prezentuje Resort, pojawiają się też owoce morza z innych wód.

Karta dań

Restauracje Gwiazdy Morza Resort SPA&SPORT stawiają na sezonowość i świeżość produktów, dlatego karta będzie zmieniana cztery razy w roku. Kucharze bazują na produktach regionalnych jak np. sery, wędliny, miody. Sami też pieką mięsa, pasztety, marynują ryby oraz robią kiszonki. Duży nacisk w kuchni kładziony jest na świeżość i lokalność produktów.


Fit potrawy

Z racji, że hotel prezentuje filozofię skupiającą się na aktywnym wypoczynku, kuchnia również dopasowała swoje menu. W każdej z kart można znaleźć dania fit oraz wege, a każdy z Gości może indywidulanie dopasować sobie dania, które chce zjeść. Są gotowe propozycje w karcie jak i w formie szwedzkiego stołu.

Więcej informacji:
Gwiazda Morza Resort SPA&SPORT

ul. Hryniewieckiego 12A
84-120 Władysławowo
 
rezerwacja@gwiazdamorza.com
gwiazdamorza.com
facebook/GwiazdaMorza
 
T: +48 58 600 22 22
T: +48 795 15 19 17




 

Komentarze

    Brak komentarzy do tego wpisu.
     

    Następny / poprzedni artykuł

       «« Nowy instytut SPA nad polskim (...)
    Nowe dania w Menu Wegańskim re(...) »»