01 lutego, 2016


Cały Świat gotuje po francusku, gotujemy i my!

28 stycznia br. francuski Minister Spraw Zagranicznych Laurent Fabius oficjalnie ogłosił listę restauracji biorących udział w drugiej edycji wydarzenia „Goût de France”.21 marca 2016 roku 150 krajów na  5 kontynentach  bierze udział w „Goût de France/Good France” (Smak Francji), wydarzeniu promującym francuską sztukę kulinarną.
Pierwszego Dnia Wiosny 81 restauracji w Polsce będzie serwowało najwyższej jakości francuskie specjały.
W województwie świętokrzyskim jako jedyna wytypowana została Restauracja Ponidzie Hotelu**** Słoneczny Zdrój Medical SPA&Wellness w Busku Zdroju.
Restauracja niedawno doceniona została również w prestiżowym żółtym przewodniku  „Gault&Millau” uzyskując kulinarną złotą czapkę.
     „Cieszymy się, że nasze starania, dbanie o jakość oraz pielęgnowanie kunsztu kulinarnego zostały docenione…  Tym bardziej, iż jesteśmy wyróżnieni w gronie takich jak Atelier Amaro czy Aruana w Serocku oraz  wieloma prestiżowymi restauracjami w Polsce...” – serdecznie zaprasza Patryk Kotarba, Szef Kuchni Restauracji Ponidzie, Hotelu **** Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness.
informacja prasowa

 

Komentarze

    Brak komentarzy do tego wpisu.
     

    Następny / poprzedni artykuł

       «« Villa Hoff – nowa dekada, nowe(...)
    Wody termalne zawędrowały na W(...) »»